Din Sömn, Vårt Ansvar

Din sömn, vårt ansvar

Under 2011 började Englesson tillverka sängar i egen fabrik. Produktionen leddes och leds än idag av medarbetare med mångårig kunskap och erfarenhet av hur en säng av hög kvalité ska byggas, samt vad som utmärker god komfort. Våra sängar har alltid byggts för hand och endast de bästa materialen används för att uppnå maximal komfort och känsla. Med tiden har detaljer avseende sängarnas konstruktion utvecklats och finjusterats för att om möjligt skapa en ännu högre upplevelse av komforten. Hösten 2021 uppgraderades vår sängkollektion och sängarna får ett nytt signaturtyg. Tyget är exklusivt för Englesson Beds och är en behaglig och lyxig quiltad sammet vars egenskaper dessutom gör tyget mycket tåligt.

Det är något speciellt med att köpa en ny säng. Den ska ge dig god sömn under många år samt vara en plats för återhämtning och vila så att du kan möta din vardag pigg och välmående. Din säng är en av hemmets viktigaste möbel, kanske den viktigaste. Därför vill vi ge dig de bästa förutsättningarna för att investera i en skön och hållbar säng. Din sömn, vårt ansvar.

 

Visionen

Din sömn, vårt ansvar. Det är visionen vi på Englesson arbetat efter när vi tagit fram vårt uppdaterade sortiment av sängar. Vi anser att sängens komfort är a och o, däremot behöver komforten inte kompromissas för ett elegant uttryck. Vi vill att våra sängar ska ses som en vacker möbel i ditt sovrum, någonting du ska vara stolt över att äga. 

Under året har vi arbetat för att förverkliga vår vision och vi har tagit fram ett koncepttyg som är slitstarkt, smutsavvisande men samtidigt elegant. 

Tygets Egenskaper

Vårt koncepttyg är ett quiltat sammetstyg med en FibreGuard-behandling som fungerar som en barriär mot fläckar. Denna teknik skapar ett skyddande lager på tygets yta som därmed förhindrar fläckar från att absorberas av tyget.

Får man en fläck innehållande fett på sängen så tas den lätt bort med hjälp av tvål och vatten. Även flytande fläckar så som kaffe, vin eller blod samt fasta fläckar så som bläck, ketchup och läppstift förhindras från att tränga in i tyget och tas lätt bort. Detta gör att tyget får en extra lång livslängd.

Sov dig snygg!

Att få tillräckligt med sömn är inte bara viktigt för att du ska kunna vara produktiv under din vardag, det har också en enorm inverkan på din hälsa.
 
De flesta upplever puffiga och glansiga ögon efter en natt med dålig sömn och det visar sig att en regelbunden sömnbrist kan leda till trött hy och mörka cirklar under våra ögon.

När du inte får tillräckligt med sömn utlöser kroppen en ökad mängd av stresshormonet kortisol. I överflödiga mängder kan kortisol bryta ned hudens kollagen, vilket är det protein som jobbar för att bibehålla hudens lyster och släthet. Så en god natts sömn gör under för trött hy och påsar under ögonen.

Vad utmärker en bra säng?

En bra säng sover du i, inte på. Den har en flexibel botten som följer och avlastar kroppens konturer i såväl sidoläge som ryggläge. 

Den är varken svajig eller stum. Den ska följa med i kroppens rörelser och avlasta kroppen fullt ut.

Den ska kompletteras med en lämplig bäddmadrass som skapar den slutliga följsamheten, ytmjukheten och känslan mot kroppen.

Den ska kompletteras med en eller flera kuddar som inte bygger alltför mycket på höjden. 

Sömn och immunförsvaret 

Brist på sömn kan påverka ditt immunförsvar vilket gör dig mer utsatt för sjukdom som förkylning och influensa.

Att få mellan 7–9 timmars sömn varje natt kan bidra till att förstärka ditt immunförsvar och hålla dig frisk. Om du känner att en förkylning är på väg, gå och lägg dig tidigt den kvällen, du kommer uppleva märkbar skillnad när du vaknar. Att läkare ordinerar vila när du är sjuk ska du alltså ta till dig!

Din sömn, vårt ansvar

Vad är en kontinentalsäng?

Uttrycket kontinentalsäng anger att sängen är uppbyggd av minst två madrasslager, exklusive bäddmadrassen. Till skillnad från en ramsäng byggs det undre spiralhuset oftast på en träram när det gäller kontinentala modeller. En kontinentalsäng har en hel liggyta och i våra kontinentala modeller är även spiralhuset i den övre madrassen hel och utan skarvar i mitten. Båda dessa faktorer bidrar till en behaglig komfort. En kontinentalsäng är i allmänhet mjukare och mer följsam än en ramsäng. Våra kontinentala modeller bjuder på olika komfortupplevelser och möjligheter.

Varför en säng från Englesson?
1. Tre kollektioner som erbjuder olika komfortval.
2. En återfjädring som ger dig bra stöd och komfort.
3. Ett bolstertyg som är både elegant, tåligt och hållbart.
4. Samma pris för 200 cm och 210 cm sänglängd.
5. De bästa materialvalen och sängar byggda för hand.
6. Ett team med lång erfarenhet av att bygga sängar.
7. 180-dagars sova-gott-garanti avseende Mastersängen.
8. 25 års garanti på ram- och spiralbrott.
9. En lång livslängd - de ingående materialvalen, stabiliteten och komforten skapar en prisvärd säng.
Almond
Pearl
Graphite

Vikt och längd är viktigt när man ska välja säng

 • Väger du upp till 85 kilo och är av genomsnittlig längd eller längre så är medium ett bra val. Likaså om du väger över 85 kilo och är längre än genomsnittet.
   
 • Om du väger över 85 kilo och är kortare än genomsnittlig längd bör du tänka på en fastare komfort.

Din sovställning spelar en roll för val av säng

 • Sover du oftast på rygg är det viktigt att få bra stöd i svanken. 
   
 • Sover du mycket på sidan behövs en säng där axel och höft kan sjunka ner för att ryggraden ska vila så rakt som möjligt.
   
 • En säng ska följa ryggens kurva. Känn efter att du får stöd för ländryggen. Om det blir hålrum under ryggen är sängen för fast.
   
 • Midjan ska stödjas så att ryggraden blir vågrät. Känn efter så att skuldra och höft sjunker ner ordentligt i madrassen.
   
 • Prova att vända dig om, kan du inte det så är madrassen för mjuk.​
   
 • Om du föredrar att sova på mage så är vårt tips att försöka börja sova på rygg eller sidan istället. Att sova på mage gör att din nacke får en onaturlig böjning bakåt. Om du ändå fortsätter att sova på mage så är det viktigt att du väljer en så platt kudde som möjligt.

Kudden är en viktig  del av sovkomforten

 • Den ska helst inte bygga alltför mycket på höjden.
   
 • Låg kudde rekommenderas för magsovare, medelkudde rekommenderas för ryggsovare och ​hög kudde rekommenderas för sidosovare.

Flexibla komfortzoner 

Vår Mastersäng har ett trippelfjädrande pocketsystem som ger bra djupfjädring och ett aktivt stöd. Det översta lagret består av frilagda X-Pocket zoner med olika fasthetsgrader: Mjuk, Medium och Fast. Som tillval finns Extra Fast. Zonerna ger support och avlastning till överkropp, höfter och ben.

Skräddarsydd sömn

Våra utbytbara komfortzoner i Mastersängen gör att du enkelt kan byta zonerna när du vill och hur ofta du vill. Du kan byta en, två eller alla tre. Detta gör att två sidor av en säng kan bli helt individuellt anpassade efter önskad komfort.

Sova-gott-garanti

Vi erbjuder även 180 dagar sova-gott-garanti vilket innebär att du när som helst under denna tid, kostnadsfritt, får byta ut en eller flera zoner om du får behov av det. Om du längre fram anser dig behöva byta komfort kan du byta en eller flera komfortzoner genom att köpa dom separata.


Englesson Beds Återförsäljare

Stockholm
Stalands Möbler Södermalm
Stalands Möbler Sollentuna
Stalands Möbler Kungens Kurva
Zandvoort Inredning

Jönköping
Bergmans Möbler

Nykvarn
Möbelkvalitén

Stenungsund
AO Möbler

Säter
Lidéns Möbler

Västerås
Riise Möbler

Luleå
Wika

Göteborg
Tibergs Möbler
Lilla Soffbutiken

Vollsjö
Thuleslunds Möbler

Väddö
Väddö Möbler

Varberg
EM Beds

Djursholm
Englesson & Company

Lidköping
EM Home Lidköping

Gävle
Två Plan

Oslo
Townhouse

Fredriksstad
Brodahl og Jahren

Billingstad
Loftet Interiør

Sandefjord
Sovestudio
Tinnies Hus

Kristiansand
Ellen Hagen

Kristiansund
Fiint Interiør

Drøbak
Haver Interiør

Kopervik
Creoline Interiør

Godvik
Interiørhuset

Nyborg
JC Interiör

Hemsedal
Hemsen Interiør

Hønefoss
Den Gylne Fe

Jessheim
The Cabin Crew

Ringebu
Stas Ringebu

Trondheim
Bykvam

Trysil
The Atmosphere