Pressrummet

Uppdraget

Englesson & Company fick i uppdrag av Djurgårdens Ishockeyförening att renovera och möblera ett av deras pressrum på Hovet i Stockholm. Pressrummet var kalt och vitt med gamla möbler och behövde en uppdatering för att skapa en mer exklusiv och inbjudande atmosfär. Englesson & Company behöll funktionen av rummet men valde att måla alla väggar och tak svarta för att skapa ett enhetligt intryck och tillsammans med punktbelysning och led belysning så blev rummet väldigt exklusivt och moody. Englessons egna fabrik tillverkade en specialbyggd bar i svart ek och alla möbler som rummet är inrett med kommer ur Englessons sortiment.

Pressrummet
före
renoveringen

Tanken Bakom

Tanken bakom designen var att behålla rummets funktion, samtidigt som man ville ta fram en design som var mer modern och exklusiv. Eftersom rummet saknade fönster var det viktigt att skapa en design som skulle fungera i den begränsade ljusmiljön.

För att skapa en mer behaglig ljudmiljö och förbättra akustiken i rummet valde Englesson & Company att klä golvet med en heltäckningsmatta avsedd för offentliga miljöer. Heltäckningsmattan fungerar som en ljuddämpare och minskar eko och buller i rummet samtidigt som den gör helhetsintrycket mjukare och mer inbjudande.

Man valde att använda möbler från sitt eget sortiment, som är känd för att ha hög kvalitet och vara tillverkade för att hålla över en längre tid. Tyget på möblerna är speciellt utformat för att vara slittåligt och motstå fläckar och slitage, vilket är särskilt viktigt i en offentlig miljö som pressrummet. En annan central del av designen var baren i svart ek, som specialtillverkades av Englesson egna fabrik.

Förvandlingen

Designen för pressrummet på Hovet var inriktad på att skapa en exklusiv och inbjudande atmosfär som skulle fungera i den begränsade ljusmiljön. Genom att använda högkvalitativa möbler från sin egen kollektion, klä golvet med en heltäckningsmatta och skapa en stämningsfull belysning skapade Englesson & Company ett designkoncept som både var praktiskt och estetiskt tilltalande.

Genom att välja möbler från Englessons egen kollektion för pressrummet på Hovet, gjorde Djurgårdens Ishockeyförening inte bara ett klokt designval utan också ett hållbart val. Genom att stödja en lokal möbelproducent bidrar de till en mer hållbar produktion och en mer hållbar framtid.

Resultatet

Designen för pressrummet på Hovet har fått mycket positiv feedback från både Djurgårdens Ishockeyförening och dess gäster. Rummet har förvandlats till en attraktiv plats där gästerna känner sig välkomna och avslappnade. Den nya inredningen har verkligen skapat en mer exklusiv atmosfär som passar in på arenan.

Englesson & Company är stolta över att ha fått möjligheten att arbeta med Djurgårdens Ishockeyförening och bidra till den nya designen för pressrummet på Hovet. Som en möbeltillverkare som strävar efter hållbarhet och kvalitet, är det viktigt att fortsätta att tillverka högkvalitativa och hållbara möbler som kan bidra till att skapa en bättre inomhusmiljö. Med en vision om att skapa en mer hållbar framtid, är det också viktigt  att arbeta tätt med kunder och samarbetspartners för att göra hållbara designval. Se för- oh efterbilder längre ner.