OM ENGLESSONS DESIGNMÖBLER

Familjeföretaget Englesson är en möbeltillverkare som tillverkat designmöbler av hög kvalitet i drygt 50 år. Genom åren har företaget utvecklats och idag är alla i familjen engagerade - inte bara i produktutvecklingen, utan också i miljön och andra sociala frågor.

Det började med ett mässingsbord som Staffan Englesson tillverkade till hustrun Marilene. Bordet uppmärksammades och Staffan startade en småskalig tillverkning hemma i  garaget. Med hantverksskicklighet och stark drivkraft skapade han nya och spännande former med klassisk stil. Tillverkningen utvecklades snart till att innefatta olika typer av bord, bokhyllor, speglar och lampetter av mässing. Snart slutade Staffan som Ingenjör för att satsa helhjärtat på möbeltillverkningen.

Marilenes stora intresse för inredning ledde till samarbete med olika arkitekter och hon har bl a utfört inredningsuppdrag för Grand Hotel och Strand Hotel i Stockholm. Englesson har under senaste åren varit involverade i en rad olika inredningsprojekt b.l.a kungliga VIP loungen på Arlanda.

I början av 90-talet började sönerna Michael  ochJohan i företaget. Inriktningen ändrades från metalmöbler till trä- och stoppmöbler med egen tillverkning. 2010 invigdes en ny produktionsanläggning för tillverkning av sängar.

Englesson-1964.jpg
IMG_4347.jpg

Design & tillverkning

Englesson möbelfabrik är en av Europas modernaste. Anläggningen är 14 000 m2 stor och innefattar tillverkning av trämöbler, soffor och fåtöljer samt sängar. All design och produktutveckling sker inom företaget och produkterna säljs genom möbelhandlare i Sverige, Norge , Danmark och Finland samt i flera länder i Europa.

Ägare & ledning

Johan Englesson, VD
Michael Englesson, Vice VD

Styrelse
Johan Englesson,  Ordinarie ledamot
Michael Englesson, Ordinarie ledamot
Christian Haeger, Styrelseordförande
Per Lehmann, Ordinarie Ledamot

 

IMG_4347.jpg

Kvalitets- och miljöpolicy

År 2011 kvalitetssäkrades möbelfabriken och blev ISO 9001:2008 certifierad. Alla möbler som kommer från Englesson är signerade och märkta – en garanti för kvalitet.

Virket som används kommer från ansvarsfullt brukade skogar och för varje träd företaget använder planeras ett nytt.  I  våra designmöbler används bara svensk långsamväxande, vridstyv furu. All uppvärmning av möbelfabriken sker med spillvirke från möbeltillverkningen.

Diplom-Arets-Mobelleverantor-2015.jpg
Edge_matbord_stol_brooklyn.jpg