Englesson & Company

Englesson & Company

Danderydsvägen 69A
182 62 Djursholm
+46 8 755 56 60
mobelbutiken@englesson.com

Öppettider

Måndag - fredag 11 - 18
Lördag 11 - 16
Söndag 11 - 15

Englesson & Company

Vi hjälper dig att försköna ditt hem.

Vi som arbetar på Englesson & Company finns alltid till hands för att hjälpa dig att inreda ditt hem. Vi är intresserade och kunniga och gör gärna ett besök hemma hos dig. På så sätt kan vi ge passande förslag på möblering, tygval och färgsättning. Ring eller besök oss, så bokar vi en tid. Passande färg och mönster, som framhäver dina möbler, hittar du bland våra tapetböcker. Likaså tyget till gardinerna, matsalsstolarna och kuddarna i soffan. I vår mångfald av tygprover kommer du att hitta exakt det som passar ditt hem. Antingen du vill ha soft miljö med vilsamma dämpade toner, eller en sprudlande färgrik energikick.

Vi anlitar professionella sömmerskor som syr och montörer som sätter gardinarrangemanget på plats, för en perfekt inramning.


Boka tid för konsultation

Englesson & Company

Offentlig Miljö

I 50 år har familjeföretaget Englesson tillverkat möbler kända för sin höga kvalitet. Med lång erfarenhet inom design och egen tillverkning ställer vi höga kvalitetskrav när det gäller form, material och komfort.

Englessons stora urval av möbler i olika serier och träslag skapar harmoniska, samstämda miljöer och stilen är klassiskt tidlös. För offentlig miljö samarbetar vi med arkitekter och inredningsföretag och då vi har hela tillverkningen i huset kan vi erbjuda mycket hög service och skräddarsydda lösningar. Välj Englesson möbler du trivs med länge!


Englesson har en unik möjlighet att specialtillverka möbler och sängar i små serier. 
Englesson & Company

Tyger, Sömnad & Mattor

Kunnig personal och skickliga sömmerskor hjälper dig med allt från gardinuppsättningar, överkast, kuddar, sängkjolar, stolsöverdrag och dynor. Självklart hjälper vi dig med måttagning för gardinuppsättningar mm. Vi har även ett brett sortiment av mattor där vi plockar fram förslag bland alla prover. Du kan själv designa en helt unik matta samt välja bland olika kvaliteter i massor av färger. Proverna får du självklart låna med dig hem.


Välkommen att botanisera i vårt tygrum fyllt av prover från hela världen, från enkla linnetyger till broderat siden. Dessutom har vi ett stort utbud av mattor.

Våra Varumärken

Utöver Englesson har vi utvalda varumärken i butiken, bland annat dessa.