Vår Flagship Butik

Englesson & Company är vår stora flaggskeppsbutik, belägen i Djursholm utanför Stockholm. Vi tar in de senaste nyheterna och varvar med de käraste klassikerna. Både klassikt Gustavianskt och stram dansk nutid. Det stora tygsortimentet gör att du kan få din alldeles egna unika möbel eller måttsydda gardin. Vi som arbetar i butiken finns alltid till hands för att du ska hitta det du vill ha till ditt hem. Vi ger dig hela inredningsförslag eller fungerar som bollplank för dina egna idéer. Vi välkomnar såväl små som stora inredningsuppdrag och har en diger referenslista med allt från privata hem till hotell och restauranger.

Englesson & Company

Danderydsvägen 69A
182 62 Djursholm
+46 8 755 56 60
mobelbutiken@englesson.com

Öppettider

Måndag - fredag 11 - 18
Lördag 11 - 16
Söndag 11 - 15

Inredningshjälp

Vi hjälper dig försköna och skapa ett hem som speglar din personlighet. Boka hembesök så hjälper vi dig!

Vi som arbetar på Englesson & Company finns alltid till hands för att hjälpa dig att inreda ditt hem. Vi är intresserade och kunniga och gör gärna ett besök hemma hos dig. På så sätt kan vi ge passande förslag på möblering, tygval och färgsättning. Ring eller besök oss, så bokar vi en tid. Passande färg och mönster, som framhäver dina möbler, hittar du bland våra tapetböcker. Likaså tyget till gardinerna, matsalstolarna och kuddarna i soffan. I vår mångfald av tygprover kommer du att hitta exakt det som passar ditt hem. Antingen du vill ha soft miljö med vilsamma dämpade toner, eller en sprudlande färgrik energikick.

Vi anlitar professionella sömmerskor som syr och montör som sätter gardinarrangemanget på plats, för en perfekt inramning.
 

Boka tid för konsultation

Offentlig miljö

Englesson har en unik möjlighet att specialtillverka möbler och sängar i små serier. 

I nära 50 år har familjeföretaget Englesson tillverkat möbler kända för sin höga kvalitet. Med lång erfarenhet inom design och egen tillverkning ställer vi höga kvalitetskrav när det gäller form, material och komfort.

Englessons stora urval av möbler i olika serier och träslag skapar harmoniska, samstämda miljöer och stilen är klassiskt tidlös. För offentlig miljö samarbetar vi med arkitekter och inredningsföretag och då vi har hela tillverkningen i huset kan vi erbjuda mycket hög service och skräddarsydda lösningar. Välj Englesson möbler du trivs med länge!

Tyger, sömnad och mattor

Välkommen att botanisera i vårt tygrum som är fyllt av prover från hela världen. Från enkla linnetyger till broderat siden. Dessutom har vi ett stort utbud av mattor.

Kunnig personal och skickliga sömmerskor hjälper dig med allt från gardinuppsättningar, överkast, kuddar, sängkjolar, stolsöverdrag och dynor. Självklart hjälper vi dig med mått-tagning för gardinuppsättningar mm.

Våra mattor

Praktiska mattan i hallen, mjuka mattan i TV-rummet, vackra matsalsmattan.  Vi plockar gärna fram förslag bland alla våra prover. Du kan själv designa en helt unik matta och välja bland olika kvaliteter och massor av färger. Och du lånar självklart hem. Vackra, tuffa saker att vila ögonen på finner du hos oss. Saker bara till egen lyst eller att ge bort till någon kär person.

Övriga varumärken

Utöver Englesson har vi en rad utvalda varumärken i butiken, bland annat dessa:

Massor av inspiration från Englesson

Fler artiklar >