60 år av både tidlösa klassiker och nyskapande innovation

Vår Historia

Englesson är ett familjeföretag som grundar sig på design och skaparglädje. Vi skapar, produktutvecklar och formger alla våra serier inom vårt team här i Djursholm. Vår inspiration kommer från att få vara en del av ditt hem och skapa möbler som du kommer att älska i många år framöver. På så vis lever vi upp till vårt åtagande att skapa möbler som är hållbara i ordets rätta bemärkelse, som både tar hänsyn till miljön och människor.
Vi tillverkar inte bara möbler, vi skapar hem att leva, uppleva och umgås i.

Historiens Början

Historiens början

Englessons historia börjar år 1964 i Djursholm när grundaren Staffan tillverkar ett mässingsbord till sin hustrun Marilene. Intresset i grannskapet spred sig och den lilla produktionen i garaget gick snabbt på högvarv. Det dröjde därför inte länge
förrän Staffan helt sadlade om från ingenjörsyrket till att
på heltid ägna sig åt att designa och tillverka möbler i klassisk stil. De första möblerna producerades
i krom och mässing, vilket var av högsta mode under 60-talet.

Ny fabrik och 2a generationen Englesson engagerar sig i företaget

Kort efter att vår nuvarande VD Johan Englesson kom in i företaget skalades verksamheten upp med produktion i vår egen fabrik i Polen. Fokuset var en modern och hållbar tillverkning från grunden.
Ett antikt nubbeskåp som pappa Staffan fick i födelsedagspresent blev också startskottet för de vackra trämöblerna i hantverksmässig tradition som Englesson idag är känt för.
–Vi testade olika sätt att få till finishen på möblerna, säger Johan. Vi satte eld på träet och blästrade dem med sand för att få till ådringen och till slut fick vi till det som vi idag kallar “White wash”. 

Stockholm

Vår Serie Stockholm Föds

Vår serie Stockholm är en oskiljaktig del av vårt varumärke, något som vi är enormt stolta över. Det beror främst på att serien har hittat sin väg in i många svenska hem. Vi älskar att den passar lika bra i en lantlig sommarstuga som i en storslagen sekelskifteslägenhet. Idag finns serien i två olika varianter, Stockholm och Stockholm 2.0. Båda varianterna bygger på samma gedigna hantverk och rena linjer, men Stockholm 2.0 är lite nättare i sin utformning. Du kan mixa och matcha fritt och få en serie som står sig över tid, tillför eleganta detaljer samt är en praktisk förvaringsmöbel!

Vår Flagship Store i Djursholm slår upp dörrarna

Året 1993 markerade det ögonblick då fruarna till bröderna Englesson beslutade sig för att förverkliga sina drömmar om en inredningsbutik. Trots att de båda befann sig mitt i småbarnsåren, kunde allt, tack vare vår familjeföretagsanda, samexistera. Den gamla mejeribyggnaden i Djursholm blev snabbt en samlingsplats för såväl inredningsentusiastiska kunder som för barn och hundar.
Än i dag är det precis så här vår butik fungerar och den fortsätter att erbjuda oändlig inspiration, inklusive ett brett utbud av Englessonmöbler, inredning från andra välkända varumärken, ett överflöd av tyger och, naturligtvis, några fyrbenta vänner att mysa med!

Klive & Kaos

Englesson x Art

år 2021 har Englesson ett spännande gatukonst samarbete med Klive & Kaos.
Klive & Kaos är två av världens mest hyllade och respekterade gatukonstnärer. Bland tunnlar och broar hittade kreatörerna varandra i 80- och 90-talets västerort. Deras konst letade sig vidare till New York, Berlin, Milano och Santiago. Några av världens största varumärken inom mode och tech har samarbetat med duon för att ta fram innovativa och uppmärksammade kampanjer som kombinerar konst med budskap. Englesson x Art samarbetet går ut på att skapa en limiterad serie möbler där varje möbel är handgjord och 100% unik, precis som ett konstverk. Totalt gjordes 100 exemplar av denna konstmöbel.

1964

Ett möbelföretag med 60 års erfarenhet

Sedan 1964 har familjeföretaget Englesson i Djursholm tillverkat möbler, kända för sin höga kvalitet. Med svensk design och inspiration från det skandinaviska formspråket och egen tillverkning byggs våra möbler för hand enligt hantverksmässig tradition, moderna metoder och med hänsyn till miljön. Genuint hantverk och noggrannhet är en självklar måttstock för hållbarhet, kvalitet och komfort.

140

Återförsäljare i Europa

Genom åren har vi utökat vår försäljning med hjälp av 140 återförsäljare som finns både i Sverige och i Europa.

Hos våra återförsäljare har du möjlighet att beställa hela vårat sortiment samt välja bland ett stort utbud av tyger till klädda möbler.

Hitta din närmaste återförsäljare