Möbler du trivs med länge

Vår Filosofi

Vår miljöpolicy är en integrerad del av vår företagsfilosofi. Visst kan miljöcertificeringar vara ett bra komplement, men för oss är det allra viktigaste att designa och tillverka möbler som du trivs med länge. På så sätt ser vi till att ta vara på materialen och bruka dom på ett sätt som både är fördelaktigt för dig och vår planet.

Alla våra träprodukter är FSC-certifierade vilket säkerställer ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Materialen

För oss är det viktigt att vi endast använder oss av material som är av högsta kvalitet. Därför använder vi bara virke från noga utvalda skogsbruk. En stor del är dessutom långsamtväxande vridsty furu från Norden, där vinterns iskalla temperaturer saktar ner tallarnas tillväxt, vilket resulterar i virke som är ovanligt starkt.
Vi ser till att materialen som används är en del av ett kretslopp, så för varje träd som förverkas planteras ett nytt. Stål och andra metalldelar kommer alltid från Europa och är av högsta kvalitet.

 Vår inspiration kommer från att få vara en del av ditt hem och skapa möbler som du kommer att älska i många år framöver. På så vis lever vi upp till vårt åtagande att skapa möbler som är hållbara i ordets rätta bemärkelse.

Fabriken

Englesson möbelfabrik är en av Europas modernaste. Anläggningen är 14 000 m² stor och innefattar tillverkning av trämöbler, soffor och fåtöljer samt sängar.
Då vi sköter all tillverkning i vår egen fabrik har vi själva full kontroll över att det sker på ett empatiskt sätt för både miljön och människorna som jobbar här.
Vi ser till att spillvirke från tillverkningen används till uppvärmning av möbelfabriken samt att vi använder oss av den modernaste tekniken för att minska vårat globala avtryck.

Avslutningsvis

Störts skillnad i vårt hållbarhetsengagemang kan vi göra genom att tillverka produkter som du trivs med länge. Ju längre du trivs med din soffa eller möbel- desto färre hämnar på tippen. Därför ser vi även till att bistå med reservdelar till våra produkter. Skulle till exempel en glasskiva gå sönder i samband med en flytt är du välkommen att höra av dig till oss för att beställa en ny. Våra soffor och fåtöljer går dessutom att klä om, och om du valt att sätta avtagbart tyg kan du beställa ett nytt överdrag direkt från vår fabrik.