Din sömn, vårt ansvar

Uppgradera din sömn med en säng från Englesson

Till sängkollektionen

Vårt nya sängkoncept

Under 2011 började Englesson tillverka sängar i egen fabrik. Produktionen leddes och leds än idag av medarbetare med mångårig kunskap och erfarenhet av hur en säng av hög kvalité ska byggas, samt vad som utmärker god komfort. Våra sängar har alltid byggts för hand och endast de bästa materialen används för att uppnå maximal komfort och känsla. Med tiden har detaljer avseende sängarnas konstruktion utvecklats och finjusterats för att om möjligt skapa en ännu högre upplevelse av komforten. Hösten 2021 uppgraderades vår sängkollektion och sängarna får ett nytt signaturtyg. Tyget är exklusivt för Englesson Beds och är en behaglig och lyxig quiltad sammet vars egenskaper dessutom gör tyget mycket tåligt.

Det är något speciellt med att köpa en ny säng. Den ska ge dig god sömn under många år samt vara en plats för återhämtning och vila så att du kan möta din vardag pigg och välmående. Din säng är en av hemmets viktigaste möbel, kanske den viktigaste. Därför vill vi ge dig de bästa förutsättningarna för att investera i en skön och hållbar säng. Din sömn, vårt ansvar.

Visionen

Din sömn, vårt ansvar. Det är visionen vi på Englesson arbetat efter när vi tagit fram vårt uppdaterade sortiment av sängar. Vi anser att sängens komfort är a och o, däremot behöver komforten inte kompromissas för ett elegant uttryck. Vi vill att våra sängar ska ses som en vacker möbel i ditt sovrum, någonting du ska vara stolt över att äga. 

Vad är skillnaden mellan en kontinental och en ramsäng?

Uttrycket kontinentalsäng anger att sängen är uppbyggd av minst två madrasslager, exklusive bäddmadrassen. Till skillnad från en ramsäng byggs det undre spiralhuset oftast på en träram när det gäller kontinentala modeller. En kontinentalsäng har en hel liggyta och i våra kontinentala modeller är även spiralhuset i den övre madrassen hel och utan skarvar i mitten. Båda dessa faktorer bidrar till en behaglig komfort. En kontinentalsäng är i allmänhet mjukare och mer följsam än en ramsäng. Våra kontinentala modeller bjuder på olika komfortupplevelser och möjligheter.

Varför en säng från Englesson?

  • Tre kollektioner som erbjuder olika komfortval.
  • En återfjädring som ger dig bra stöd och komfort.
  • Ett koncepttyg som är både elegant, tåligt och hållbart.
  • Samma pris för 200 cm och 210 cm sänglängd.
  • De bästa materialvalen och sängar byggda för hand.
  • Ett team med lång erfarenhet av att bygga sängar.
  • 180-dagars sova-gott-garanti avseende Mastersängen.
  • 25 års garanti på ram- och spiralbrott.
  • En lång livslängd - materialvalen, stabiliteten och komforten skapar en prisvärd säng.

Möt Quilvet

Quilvet är koncepttyget för våra sängar. Ett sammetstyg med hög kvalitet och kviltad yta som passar perfekt till våra sängar.

View all

Tygets Egenskaper

Vårt koncepttyg är ett quiltat sammetstyg med en FibreGuard-behandling som fungerar som en barriär mot fläckar. Denna teknik skapar ett skyddande lager på tygets yta som därmed förhindrar fläckar från att absorberas av tyget. Får man en fläck innehållande fett på sängen så tas den lätt bort med hjälp av tvål och vatten. Även flytande fläckar så som kaffe, vin eller blod samt fasta fläckar så som bläck, ketchup och läppstift förhindras från att tränga in i tyget och tas lätt bort. Detta gör att tyget får en extra lång livslängd.

Vikt och längd är viktigt

Väger du upp till 85 kilo och är av genomsnittlig längd eller längre så är medium ett bra val. Likaså om du väger över 85 kilo och är längre än genomsnittet. Om du väger över 85 kilo och är kortare än genomsnittlig längd bör du tänka på en fastare komfort. Prova att vända dig om, kan du inte det så är madrassen för mjuk.​

Din sovställning spelar roll

Sover du oftast på rygg är det viktigt att få bra stöd i svanken. Sover du mycket på sidan behövs en säng där axel och höft kan sjunka ner för att ryggraden ska vila så rakt som möjligt. En säng ska följa ryggens kurva. Känn efter att du får stöd för ländryggen. Om det blir hålrum under ryggen är sängen för fast. Midjan ska stödjas så att ryggraden blir vågrät. Känn efter så att skuldra och höft sjunker ner ordentligt i madrassen.

Kudden är del av sovkomforten

Den ska helst inte bygga alltför mycket på höjden. Låg kudde rekommenderas för magsovare, medelkudde rekommenderas för ryggsovare och ​hög kudde rekommenderas för sidosovare. Om du föredrar att sova på mage så är vårt tips att försöka börja sova på rygg eller sidan istället. Att sova på mage gör att din nacke får en onaturlig böjning bakåt. Om du ändå fortsätter att sova på mage så är det viktigt att du väljer en så platt kudde som möjligt.

Vår mest flexibla säng

Master Kontinental

Flexibla komfortzoner 

Vår Mastersäng har ett trippelfjädrande pocketsystem som ger bra djupfjädring och ett aktivt stöd. Det översta lagret består av frilagda X-Pocket zoner med olika fasthetsgrader: Mjuk, Medium och Fast. Som tillval finns Extra Fast. Zonerna ger support och avlastning till överkropp, höfter och ben.

Skräddarsydd sömn

Våra utbytbara komfortzoner i Mastersängen gör att du enkelt kan byta zonerna när du vill och hur ofta du vill. Du kan byta en, två eller alla tre. Detta gör att två sidor av en säng kan bli helt individuellt anpassade efter önskad komfort.

Sova-gott-garanti

Vi erbjuder även 180 dagar sova-gott-garanti vilket innebär att du när som helst under denna tid, kostnadsfritt, får byta ut en eller flera zoner om du får behov av det. Om du längre fram anser dig behöva byta komfort kan du byta en eller flera komfortzoner genom att köpa dom separata.

Till kollektionen

Skapa en säng med två olika komforter

Så funkar det

Våra Master kontinental har ett kasettsystem vilket gör att din sida av sängen kan skilja sig från din partner. Varje sida är uppdelad på tre zoner där du enkelt kan byta eller flytta på kasetterna och på så sätt skapa en indiviualiserad sovkomfort.

01

Öppna dragkedjan och vik undan toppen.

02

Våra komfortzoner är indelade med 6 stycken utbytbara kasetter.

03

Byt ut eller flytta kasetterna för att individualisera din sida av sängen.

01

Öppna dragkedjan och vik undan toppen.

02

Våra komfortzoner är indelade med 6 stycken utbytbara kasetter.

03

Byt ut eller flytta kasetterna för att individualisera din sida av sängen.

Vill du boka sängprovning?

Kontakta oss!

På Östbergavägen 16 i Djursholm har vi våran sängutställning. Hit är du välkommen att boka ett besök för att testa ut vilken modell som passar dig.

Skriv gärna önskat datum och tid i meddelandet så återkommer vi till er!

Englessons nya sängkoncept

Annika Kragsterman ligger bakom Englessons nya sängkoncept.

Annika har genom sin karriär jobbat för många av de största sängtillverkarna i Sverige, och efter 30 år i branchen samlade hon ihop sina erfarenheter för att utveckla dina drömmars koncept. Komforten och kvalitén kommer först, men inte långt där efter kommer estetiken och känslan.